Bemutatkozás

A Park bemutatása

Római Kalandpark – A legzöldebb rendezvényhelyszín!

A Római Kalandpark egy egyedülálló szabadtéri rendezvényhelyszín Óbuda szívében.  A Parkunk híres gyönyörű ősfáiról és kihívást jelentő akadályairól, nálunk a természet és az aktív – sportos élet találkozik. A Kalandpark kiváló lehetőséget és helyszínt biztosít céges rendezvények, családi napok lebonyolításához. A 2,5 hektáros területünkön kicsik és nagyok, családok és barátok találnak aktív, természetközeli kikapcsolódást.  Magaslati kötélpályákkal, lecsúszópályákkal, szabadtéri lézerjátékkal és megannyi szabadidős szolgáltatással nyújt Parkunk feledhetetlen, egyedi élményt.

Kötélpályáink 3 különböző magassági szinten, 60 akadállyal és 3 lecsúszópályával adnak igazi „challenge” érzetet a pályákat teljesítőknek. A kötélpályák mellett izgalmas programlehetőség a szabadtéri lézerjátékunk, mely során infravörös fegyverekkel játszanak vendégeink stratégiai játékot egy kiépített, zegzugos lézerpályán.

Szabadidős játékokból sincs hiány a Parkunkban, minden korosztály megtalálja a magának tetsző játékot, elfoglaltságot.

Szabadidős játékaink a következőek:

 • peadálos gokart (A gokartok használatát 120 cm feletti vendégeinknek ajánljuk!),
 • pétanque játék,
 • óriás trambulin,
 • ping-pong,
 • babajátszó sarok,
 • óriás homokbánya,
 • foci/tollas/röplabda,
 • slackline,
 • családbarát szabadulószoba.

Biztonság

Kalandparkunk nagy hangsúlyt fektet a vendégek maximális biztonságára.  Speciális védőeszközöket használunk, mindenkit sziklamászó beülővel, sisakkal és alpintechnikai biztosítással látunk el.

Animátoraink minden nap ellenőrzik az akadályelemek állapotát. A látogatók számára kötelező jelleggel, – még a kötélpálya használat előtt – oktatást tartanak magyar és igény szerint angol nyelven. Bemutatják a védőfelszerelés használatát, balesetvédelmi és pályahasználati oktatásban részesítik a mászókat.

A pályákat mindenki saját felelősségére veheti igénybe, erről írásbeli nyilatkozatot is kell tennie (a gyerekek nevében a szülő/kísérő nyilatkozik).

A Kalandparkba látogatók teljes körű biztonságát profi biztonsági felszerelés garantálja. A védőfelszerelést KIZÁRÓLAG az animátorok adhatják fel és vehetik le. Ha a felszerelés meglazul, vagy bármi más eltérést észlel, azt azonnal jelezni kell az animátornak. Ne próbálja önmagának megigazítani!

Animátoraink folyamatosan cirkálnak a pályatestek alatt és ellenőrzik a szabályos csatolásokat, valamint a színes karszalagok alapján a testmagasság szerinti pályahasználat jogát.

Kollégáink mentővizsgával rendelkeznek, így ha a mászó bármilyen oknál fogva kénytelen megszakítani a mászását, úgy szakképzett és minősített animátoraink nagy biztonsággal mentik le az akadályról.

A Kalandpark eszközei teljes mértékben biztonságosak és amennyiben a látogatók betartják a vonatkozó szabályokat, úgy minimálisra csökkenthető a balesetveszély. A védőfelszerelés használata a pályákon való tartózkodás teljes ideje alatt mindenkinek kötelező.

SZIGORÚAN TILOS a szülőnek/kísérőnek lekapcsolni a gyerekeket a biztosító kötélről és levenni vagy feladni a beülőt!

Biztonsági felszerelésben szigorúan tilos elhagyni a Kalandpark területét.

Az akadályrendszer kialakítása lehetővé teszi, hogy átlagos kondícióval, különösebb felkészültség nélkül is bejárható legyen döntő része. Persze van néhány pályarész, melyek leküzdéséhez az átlagosnál kicsit jobb fizikai állapot ajánlott, de ezek kikerülhetőek pályánk különleges kialakítása miatt.

Felelősségvállalási nyilatkozat

A biztonsági előírások szigorúak, és az európai szabványokhoz igazodnak. A pályákat mindenki saját felelősségére veheti igénybe, erről írásbeli nyilatkozatot is kell tennie. A Római Kalandpark területére kizárólag – még a Parkba lépés előtt – kitöltött Felelősségvállalási nyilatkozatunk adatlapjának leadása után, érvényes karszalaggal lehet belépni. Ezt a dokumentumot a Kalandpark pénztárában tudják kitölteni, vagy előzetesen letölthető ITT!

Kalandparkunk szerződéses jogviszonyban áll a Groupama Biztosító Zrt-vel. A hozzánk látogató vendégek a parkban tartózkodás idejére balesetbiztosítással rendelkeznek.

18 év alatti gyermek felnőtt kísérő nélkül nem léphet, és nem tartózkodhat a Parkban. A fiatalkorú gyermekek helyett a szülők/kísérők írják alá a felelősségvállalási nyilatkozatot.

A kötélpálya alapszabálya az, hogy a két karabinert tilos egyszerre kiakasztani! A továbbhaladáshoz először az egyiket kell áthelyezni, és csak miután azt már rögzítettük, akaszthatjuk ki és tehetjük utána a másikat. Ezt minden látogatónak meg kell tanulnia még a gyakorlópályán.

A rövid balesetvédelmi – pályahasználati oktatáson való részvétel mindenkinek kötelező.

A felsőrészt húzd /gombold be, hogy az a testedre simuljon, és ne akadályozza a beülő felvétele után sem a mozgásodat.

Semmiféle sálat, vagy más kilógó ruhadarabot ne viselj, mindent igazíts be a ruházatod alá.

Ellenőrizd, hogy cipőd szorosan tart-e! Viselj lehetőleg lapos talpú, zárt cipőt. A szandál, papucs, saru nem alkalmas az akadálypályán való biztonságos haladásra.

Ne hagyd szabadon a derekad, mert a beülő haladás közben felsértheti bőrödet. Piercingeket ruhával vagy ragtapasszal le kell fedni.

Szemüvegedet nem szükséges levenni a Kalandpark pályáinak használata közben. Amennyiben gépjárművezetéshez is szükséged van szemüvegre, akkor viseld azt Kalandparkozás közben is.

A szabadon lógó haj, illetve a nagyobb méretű fülbevalók, nyakláncok, gyűrűk és karperecek beleakadhatnak a fák ágaiba, az akadályok elemeibe, vagy a kötelekbe, ezáltal balesetveszélyt okozhatnak. Ezért a kötélpálya használata előtt kérjük, hogy kösd össze hosszú hajad a tarkód alatt, és távolíts el magadról minden ékszert!

Pénztárcát, ékszereket, fényképezőgépet, kulcsot, telefont és más értéktárgyaidat ne hagyd a zsebedben, mert a kötélpályákon való haladás során azok kieshetnek, elveszhetnek, vagy akár esés közben másokat is megsebesíthetnek.

Vedd igénybe Kalandparkunkban értékmegőrző szekrényeinket, hogy értékeidet biztonságban tudhasd. Az értékmegőrző szekrény kaucióval működik, a szekrények kulcsát kollégáinktól kérheted, a Kalandpark büféjében.

Mielőtt feladnánk Rád a beülőt, kérjük, hogy használd a mosdót, mert a beülőben ez már nem lehetséges. A mosdó használata előtt és után az animátorok egyikét kell megkérned arra, hogy a beülőt levegye és feladja. Abban az esetben, ha a gyermeknek mászás közben kell a mosdóba menniük, akkor kérjük, hogy időben szólj egy animátornak, aki szakszerűen lehozza a gyermeket a pályáról és eltávolíthatja a beülőt.

Tilos a Kalandpark területén dohányozni, kivéve az erre kijelölt területet a bejáratnál.

Alkoholos befolyásoltság alatt kötélpályáink használata tilos!

Kérjük, hogy a szemetet a Kalandpark területén kihelyezett szeméttárolókba helyezd el és ne dobj semmit a földre!

Szabályzataink/Házirend

Aktuális szabályzatainkat letöltheted pdf formátumban.

A Római Kalandpark fenntartja magának a jogot, hogy azon vendégeket, akik a fenti biztonsági szabályzatot és házirendet, illetve a felelősségvállalási nyilatkozatban foglaltakat nem tarják be, a belépőjegy visszafizetése nélkül kizárja a Park további használatából.

Parkhasználat: a Parkban tartózkodás ideje a belépés napján korlátlan, bármely érvényes belépőjegy és az ehhez tartozó kitöltött felelősségvállalási nyilatkozat napi egyszeri belépésre jogosít.

Kötélpályák használata: a kötélpályák maximális használati ideje az oktatástól számítva 1,5 óra.

Kötélpályák menetideje: általánosan körülbelül 60-90 perc közötti mászóidőt érdemes számolni az egyes pályatípusokra, életkortól, rutintól és kondíciótól függően.

Kezdő oktatás: a gyakorló pályánkon történő rövid oktatás átlagosan 20  percet vesz igénybe, a vendégek létszámától függően. Az oktatások 15 percenként kezdődnek.

A mászáshoz zárt cipő viselése és hosszú hajú vendégeinknek hajgumi viselése KÖTELEZŐ!

Kényelmes sportos öltözet ajánlott:

 • legalább combközépig érő nadrág,
 • vállat takaró felsőruházat,
 • kerékpáros kesztyű vagy mászókesztyű,
 • eső esetén esőálló viselet,
 • a ruházaton ne legyenek laza lelógó részek, amik könnyen beakadhatnak.

Jó tanácsok:

 • ékszerek viselése nem ajánlott, a gyűrű viselése különösen veszélyes,
 • kullancs- és rovarirtó szerek használata javasolt.

Pályáink borús és esős időben is biztonságosan használhatók, ősfáink hatalmas lombjai védelmet nyújtanak.

A pályák kizárólag folyamatos erős esőzés, viharos időjárás és villámlás esetén tartanak zárva.

Amennyiben előre nem kiszámítható vihar és eső miatt szükséges megszakítani a kötélpálya használatát, abban az esetben az alábbi szabályok lépnek életbe:

 • Amennyiben a mászásra adott időkeret fele nem került felhasználásra, úgy egy általad választott másik napon lehetőséget biztosítunk a mászás bepótolására.
 • Az eső miatt meghiúsult kötélpálya használat megismétlését kizárólag a pénztárban történt feliratkozás esetén tudjuk biztosítani!
Szakképzett animátorok várnak Titeket a Parkban, segítenek a karszalagok feladásában, információnyújtásban, öltöztetésben, pálya – és eszközhasználati oktatásban.

A Parkba lépés feltétele a felelősségvállalási nyilatkozat elfogadása. Ha szeretnéd meggyorsítani a Parkba való belépést, akkor nyomtasd ki és töltsd ki előre a felelősségvállalási nyilatkozathoz tartozó adatlapunkat. A pénztárunkban hatalmas mosoly kíséretében fogjuk átvenni a kitöltött dokumentumot!

7 hasznos tanács 

 1. Öltözz kényelmesen, az időjárásnak megfelelően.
 2. Ne felejtsd otthon a mászó kesztyűdet, hogy komfortosabban mozogj a kötélpályákon. Ha nincs, akkor nálunk vásárolhatsz.
 3. Fontos! Az egyik karabinered mindig legyen biztosítva a pályán.
 4. Alapszabály: egy akadályon mindig csak egy ember tartózkodhat.
 5. Figyelj oda arra, hogy egy platformon legfeljebb három ember tartózkodhat.
 6. Érkezz időben, hogy mindenre jusson kényelmesen időd.
 7.  A beöltözés előtt használd a mosdót.